Як отримати громадянство Італії

Як отримати громадянство ІталіїБільшість людей світу мріють отримати паспорт громадянина Італії. Серед них більшість просто хочуть поліпшити своє матеріальне становище, так як при отриманні вищезгаданого паспорта, дозволяється на законних підставах влаштуватися на роботу в будь-якій країні ЄС. До всього цього, людина може брати участь у всіх політичних і економічних подіях країни, як громадянин Італії, який з самого народження проживає на її території, а саме: оформляти кредити в банках, відкривати бізнес, отримати соціальну страховку, освіта, гідна обслуговування у медичних закладах і т.д. Велика перевага у даної країни в тому, що в ній дозволяється мати подвійне громадянство.

Отримати громадянство можна двома шляхами: женитися або вийти заміж за громадянина Італії, або пройти натуралізацію. Перший спосіб є досить важливою причиною для отримання громадянства. Для цього треба щоб ви жили в Італії протягом двох років після того, як змінили своє сімейне становище, хоча якщо ви будете проживати після весілля на території іншої країни, то отримати громадянство можна тільки після трьох років, що минули після весілля. До речі якщо ви хочете піти на фіктивний шлюб, то ризик при цьому буде величезним, тобто протягом цього періоду шлюб не повинен бути анульований. До речі, дані терміни після весілля можна скоротити. Важливим аргументом для влади Італії в плані отримання громадянства буде факт народження у вашому спільному шлюбі дитини, хоча якщо усиновити, то влада теж підуть вам назустріч. У такому випадку термін можна скоротити в два рази.

Що стосується другого способу отримати громадянство Італії, то основна умова в даному випадку буде проживання на території Італії як мінімум 10 років. Спочатку вам треба буде оформити тимчасовий вид на проживання. Після того як пройде п’ять років можна подати запит на право отримання постійного місця проживання. Після того як пройде ще п’ять років, то ви можете зробити запит на документи, які дадуть вас статус громадянина Італії з тими ж правами, що і у корінних жителів. Як і в першому способі, і тут є свої способи скоротити 10 років для отримання статусу громадянина Італії.

Дане виняток поширюється на дітей, які народилися на території Італії, а також для громадян інших країн, які є членами ЄС, але проживають як мінімум 4 роки на території Італії. Також скоротити термін можуть діти-іноземці (повнолітні або неповнолітні), які усиновлені громадянами Італії, і які проживають на території Італії не менше 5 років. Якщо ви служите на стороні Італії більше 5 років, то отримати громадянство ви можете на багато швидше. Більш докладніше про те, як отримати громадянство Італії смотрите тут. Варто додати, що однією з основних умов, звичайно, є відсутність проблем з законами Республіки протягом всіх цих десяти років.

В кінці можна додати, що якщо удача вам посміхнеться, і влада Італії прийняли рішення надати вам італійське громадянство, то в такому випадку вам видається постанову італійського уряду, який є офіційним документом і запрошення на урочисту церемонію прийняття присяги.

Рейтинг статті:

(Немає рейтингу)
КОМЕНТАРІ